Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás
Elérhetőségek

ManyVita Egészségtár

Telefon: +36-70/670-8956, 88/610720

E-mail: manyvita@freemail.hu

Cím:
8248
Nemesvámos,
Fészek u. 41.

 

HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

Ingyenes házhozszállítás 3 000 Ft feletti rendelés esetén Veszprémben és vonzáskörzetében (Kádárta, Gyulafirátót, Nemesvámos, Szentkirályszabadja); valamint az ország egyéb területén 15 000 Ft felett.

EGÉSZSÉGTÁR

Üzletünk megtalálható Veszprém belvárosában a Cserhát Üzletházban (8200 Veszprém, Kossuth u. 6.).

Nyitvatartás: H-P: 9-17; Szo.: 9-13

06-70/670-8956

06-88/326-342

manyvita@freemail.hu

Csipkerózsa Vitamin Centrum

(8200 Veszprém, Cserhát ltp.5/A)

Nyitvatartás: H-P: 8-18; Szo.: 8-13

06-70/628-5554

06-88/325-889

biotar2@gmail.com

 

Hírek

2018.05.29 14:36
5 tipp, amit érdemes megfogadni nyaralás során

A nyári vakáció az az időszak, amit az emberek a pihenés és a feltöltődés szándékával kezdenek, és bár élményekkel telve, de jellemzően kimerülten és depressziósan érkeznek vissza belőle. Ha nyaralni megyünk magunkon és másokon is megfigyelhetjük a napról napra fokozódó kimerültséget. Szerencsére van pár egyszerű tipp nyaralásra, amivel elkerülhető a “káros mellékhatás” és tényleg azt a célt szolgálja a nyári szünet, amire eredetileg szántuk: az egész éves munka jól megérdemelt jutalma, ami nem csak emlékezetes marad, de a testi-lelki egészségünkön is javít.

A hely

Igen nagy csapda lehet, ha valaki pihenésre, kikapcsolódásra vágyik és már a helyszín sem alkalmas erre. Abból pár nap bosszankodás lesz csak. Válasszon olyan helyet, ami nyugodt, családias, messze a város zajától. Amikor szállást foglal ne az legyen az elsődleges szempont, hogy milyen közel van a városközpont, vagy a szórakozóhelyek.
A táplálkozás

Az egyik legfontosabb tipp nyaralásra a táplálkozással kapcsolatos. A nyaralások a rossz minőségű, de sok kajáról szólnak. Sokan használják ki korlátlan fogyasztás lehetőségét a szállodákban reggelinél, ebédnél, vacsoránál és gyakorlatilag kiütik magukat minden étkezéskor.

A pihenés, a feltöltődés, a kikapcsolódás csak akkor lehet teljes, ha a sejtjeink is kikapcsolódnak. Napi háromszori degeszre tömött has, majd esténként a rendszeres alkohol fogyasztás mindenre jó, csak pihenésre nem. Ez az egyik legfőbb oka annak, hogy a nyaralás rémálomként tér vissza. Rengeteg friss zöldség is lehet az étrendünkben a nyaralás alatt.

Egy koplalásnap a nyaralás alatt igen értékes lehet az egészség szempontjából, ha valakit nem zavar az, hogy “kárba veszett” az aznapi étkezési díja. Kell ehhez némi akaraterő, de megéri.

Hogy milyen könnyű elrontani az étkezést, álljon itt egy konkrét példa is: létezik olyan szálloda, ahol egész nap ott duruzsol az ital-automata, amiből jéghideg szürreális ízű “narancs-” és “almalé” folyik ingyen. Vagyis korlátlanul fogyasztható. Egy jó gyomorhurutot egy hét alatt össze is lehet szedni pusztán azáltal, hogy valaki ezt issza naphosszat. Ráadásul a jéghideg ital nem egészséges amikor az ember melegben van. A mediterrán vidékeken a bölcs helyiek langyos teát kortyolgatnak.
Az alvás

A nyaralás alatt az emberek úgy gondolják, hogy itt a lehetőség az alvásra. Nem kell reggel vekkerre kelni. Ebéd után lehet szunyókálni, vacsora után pedig bóbiskolni. Ez a másik, ami hozzájárul a fáradtsághoz.

Megfigyelte már a nyaralásai során, hogy egyes emberek reggel fel sem tűnnek, majd ebéd után szundikálnak kicsit a szobában, mert kint “túl meleg” van? Délutánonként jönnek-mennek, ücsörögnek a bárban, de alapvetően mindig fáradtak, és jó esetben este “felébrednek” pár órára.

Ha valaki pihenni szeretne és kikapcsolódni, azt alvással nem tudja elérni. Keljen fel reggel amikor egyébként is szokott. Egyen valami jó reggelit és csináljon valami teljesen mást, mint amit szokott, de az ne alvás legyen. Az alvástól fáradt lesz. Napi 6-7 óra alvás teljesen elegendő bárkinek. Aki rosszul táplálkozik, annak 8 is kellhet.
Tenger vagy medence?

Bár a szállodáknak lehetnek nagy, meleg és édesvizű medencéi volt, de abban fertőtlenítőszerrel kevert víz van és a fertőtlenítőszer nem egészséges. Például a baktériumok vagy vírusok elpusztulnak tőle. Az emberek is, de az nem annyira nyilvánvaló.

Érdekes megfigyelni, hogy miközben nyíllövésnyire van a tenger, egyes emberek egész nap a klóros vízben áznak. A klór a bőrön át bejut a szervezetünkbe és immunrendszerünket gyengíti.

A tengervíz sótartalma ezzel ellentétben kitűnő a bőr számára. Nyomelem-összetétele számos reumatikus tünetet enyhít és elmulaszt migrénes fejfájást illetve bőrproblémákat.

Ha van tenger a közelben, mindig azt válassza és ne a klórozott medencét.
A sportolás

Hogy a jó minőségű táplálkozás vagy a sportolás jelent e többet a pihenés során, azt nehéz eldönteni. Mindkettőnek azonos értéke van és együtt képesek igazán eredményt hozni.

Ha valaki a fentieket betartja és naponta megerőlteti egy picit magát, garantáltan pihent lesz és úgy ér véget a vakáció, hogy kirobbanó formában van.

Míg ha egész nap fekszik egy szállodában, annyi virslit eszik amennyi belefér, mert megpróbál többet enni, mint amennyit kifizetett, alkohollal, klóros vízzel, és légkondicionálóval kínozza az immunrendszerét, akkor mihelyst hazaér, már indulhatna is ismét “pihenni”.

Reméljük ez az 5 tipp nyaralásra segíteni fog, hogy jól teljen a vakáció.

Webáruház készítés