Vitamin természetesen

 KATTINTS A KÉPRE     A  RÉSZLETEKÉRT  

Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás
Fórum
Nincsenek témák!
Elérhetőségek
ManyVita Egészségtár
Telefon: +36-70/670-8956
E-mail: manyvita@freemail.hu
Cím: 8248 Nemesvámos, Fészek u. 41.
HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

Ingyenes házhozszállítás 3 000 Ft feletti rendelés esetén Veszprémben és vonzáskörzetében (Kádárta, Gyulafirátót, Nemesvámos, Szentkirályszabadja); valamint az ország egyéb területén 15 000 Ft felett.

EGÉSZSÉGTÁR

Üzletünk megtalálható Veszprém belvárosában a Cserhát Üzletházban (8200 Veszprém, Kossuth u. 6.).

Nyitvatartás: H-P: 9-17; Szo.: 9-13

06-70/670-8956

06-88/326-342

manyvita@freemail.hu

Csipkerózsa Vitamin Centrum

(8200 Veszprém, Cserhát ltp.5/A)

Nyitvatartás: H-P: 8-18; Szo.: 8-13

06-70/628-5554

06-88/325-889

biotar2@gmail.com

 

Hírek

2018.06.01 13:35
Kánikula ellen nyaljunk sót?

Mit okoz magának aki követi a média javaslatát és a közelgő kánikula ellen “sok folyadékot iszik”? A legjobb esetben délután négyre megjelenik nála az ismerős tompa, a tarkó alján induló fejfájás, bágyadtság és fáradtság, ami csak másnapra múlik el, jellemzően kezelés nélkül. Hogyan kerülje ezt el?


Ha az ember tudni szeretne valamit a hidegről, kérdezze az eszkimókat. Ha a kánikuláról szeretne tudni valamit, érdemes olyanoktól tanácsot kérni, akik életük jelentős részét 40 fok feletti hőmérsékletben élik le. A lesötétített szobában vagy klimatizált irodában hideg ásványvizet kortyolgató emberek “jótanácsaitól” fejfájást, hasmenést és egyéb kellemetlen tüneteket fogunk kapni, amire pedig legkevésbé van szükségünk. Az emberek jelentős része szenvedett az elmúlt napokban és a szenvedésük oka nem a meleg, hanem a képtelenségük a melegben élésre. A leggyakoribb hibák, amik a problémáikat okozzák:

Folyadék vagy víz?
Nem minden folyékony dolog alkalmas a szomjoltásra. Sem a cukor, sem az alkohol, sem a protein tartalmú italok nem segítenek a kánikulában. Egy pohár víz vagy natúr tea (amiben nincs cukor) a legjobb, mert úgy hidratál, hogy közben nem okoz fejtörést a szervezetünknek. Próbálja ki a mentateát. Kellemesen hűsít. Mellette természetesen fontos pótolni a verejtékezéssel elvesztett ásványi anyagokat is!

Hideg vagy meleg?
A nyáron Egyiptomban beszélgettem egy helybéli vendéglőssel. Miközben futólépésben hordta ki a hideg söröket a teraszán lévő turistáknak, időnként egy-egy kortyot ivott valami sötét folyadékból. Mikor közelebb somfordáltam, kiderült, hogy forró tea. 45 fok volt árnyékban. A fickó teljesen eleven volt és még egy izzadtság csepp sem volt az orrán.

Hosszan elbeszélgettünk és elmondta, hogy a melegben nem szabad enni és hideg italt fogyasztani, mert az árt az egészségnek. Szerinte a falujukban egyetlen 70 év feletti beteg ember sincs, de a fiatalok körében egyre gyakoribb a gyomor és vastagbél rák valamint a gyulladásos bélbetegségek előfordulása. A különbség, hogy az öregek napközben meleg teát vagy kávét isznak, míg a fiatalok – követve a divatot – üdítőitalokat és cukrozott söröket isznak.

Enni vagy nem enni?
Ugyan ez a vendéglős mondta, hogy Afrikában az öregek nem is esznek napközben. Nyáron még este is csak egy szelet dinnyét valami frissen sült tésztával. Húst nyáron nem esznek.

A kalóriadús ételek a hideg hónapokra valók. Mostanában a gyümölcsök és a zöldségek szezonja van. Ráadásul ezek most olcsók – néha ingyen adja a szomszéd, mert túltermelési válságban van. A megtakarított pénzen meg vehetünk jó multivitamint is.


Volt szerencsém egy csapatépítő tréningen részt venni, ahol egész nap egy kiszáradó tarlón húztuk a kötelet, rohangáltunk a különböző feladatok végrehajtása során, miközben a hőmérő stabilan 37 fokot mutatott. Az ebédnél a feltálalt zöldségleves annyira el volt sózva, hogy kétség nem fért a szakácsnő szerelmetes mivoltához. Ehetetlenül sós volt. Ennek ellenére a társaság elkezdte belapátolni és az első kanalak után a mellettem ülő kolléga fejfájása – amivel reggel óta nyavalygott – elmúlt. Gratuláltunk neki és fél órán belül még öten számoltak be hasonló tapasztalatról.

Miért van jó hatása a sónak, mikor minden szakértő csökkenteni szeretné a sóbevitelt?

A sók a szervezetünkben kényes egyensúlyban vannak. Ha be vagyunk állva napi 10 gramm sófogyasztásra, az nem egészséges, de adott pillanatban az jelenti az egyensúlyt. Ezt le lehet csökkenteni egy egészséges mértékre, de nem pár nap alatt. Amikor a verejtékezés során lecsökken a só a szervezetünkben, mert csak vizet iszunk mértéktelenül, ennek káros tüneteit tapasztaljuk meg.

forrás: naturhirek.hu

Webáruház készítés