Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás
Elérhetőségek

ManyVita Egészségtár

Telefon: +36-70/670-8956, 88/610720

E-mail: manyvita@freemail.hu

Cím:
8248
Nemesvámos,
Fészek u. 41.

 

HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

Ingyenes házhozszállítás 3 000 Ft feletti rendelés esetén Veszprémben és vonzáskörzetében (Kádárta, Gyulafirátót, Nemesvámos, Szentkirályszabadja); valamint az ország egyéb területén 15 000 Ft felett.

EGÉSZSÉGTÁR

Üzletünk megtalálható Veszprém belvárosában a Cserhát Üzletházban (8200 Veszprém, Kossuth u. 6.).

Nyitvatartás: H-P: 9-17; Szo.: 9-13

06-70/670-8956

06-88/326-342

manyvita@freemail.hu

Csipkerózsa Vitamin Centrum

(8200 Veszprém, Cserhát ltp.5/A)

Nyitvatartás: H-P: 8-18; Szo.: 8-13

06-70/628-5554

06-88/325-889

biotar2@gmail.com

 

Hírek

2018.08.29 9:27
IMMUNERŐSÍTŐ TÁPANYAGOK GYEREKEKNEK

A gyerek minden harmadik héten beteg? Az embert azzal fenyegetik, hogy kirúgják a munkahelyéről? A gyerek már a mamára is rátüsszentett, már a mama is beteg… kellene kezdeni valamit ezzel a gyerekkel. Mik a legjobb immunerősítő tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok és miért?

Immunerősítő tápanyagok – megelőzés vitaminokkal és ásványi anyagokkal
Cink
A cink az egyik olyan ásványi anyag, aminek igen erős immunerősítő hatása van. Praktikus lenne mindenkinek napi szinten megfelelő cinket fogyasztani…miközben nincs az ételeinkben. Szinte zéró. Az a termesztési mód, ahogy az étel az asztalunkra kerül nem lát néha földet sem, nemhogy cinket. Pedig a cink segít fenntartani az optimális immunrendszer működést, növeli az immunitást.

Réz
A réz egy nagyon hatékony immunerősítő, annak ellenére, hogy pár mikrogramm van csak a szervezetben. De amint nincs elég réz a szervezetben az immunrendszer kikapcsol. És akkor van az amikor szembejön az első kutya, megharap és elfertőződik, vagy megcsíp egy kullancs és megfertőződik tőle az ember. Kell némi réz a szervezetben ahhoz, hogy az immunrendszer működjön. A cink a rézzel együtt még hatékonyabban működik.

C-vitamin
Azt szinte mindenki tudja, hogy a C-vitamin az immunerősítő tápanyagok közé tartozik. Ez az egyik legismertebb. De hogyan hat?

“Pauling volt az első aki ódákat zengett a C-vitaminról, mint a nátha ellenszeréről és valóban, egy évtizeddel később kiderült, hogy igaza volt. Huszonegy különálló tanulmányban, a C-vitamin csökkentette a nátha tüneteinek a hosszát és erősségét átlagosan 23 százalékkal. A C-vitamin nátha ellenes hatása, az antioxidáns tulajdonsága miatt lehetséges. Ugyanis amikor egy fertőzés üti fel a fejét a testben, nagy mennyiségű oxidatív anyagot termelnek a sejtek, amik mérgezők lehetnek a test többi sejtje számára.”
Forrás: Earl Mindell’s Secret Remedies: The Essential Guide to Treating Common Ailments with Vitamins, Minerals, Herbs, and Other Cutting-Edge Supplements

E-vitamin
Bár a legtöbb ember nem úgy ismeri az E-vitamint, mint az immunrendszer hajtóerejét, nem nagyon szokták az immunerősítő tápanyagok közé sorolni, pedig növelheti a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet. A rendszeres E-vitamin fogyasztás növeli az immunrendszer reakciókészségét. Ez azt jelenti, hogy például egy bakteriális támadás esetén sokkal valószínűbb, hogy az immunrendszer hatékonyan tud védekezni és kevesebb a fertőzéses megbetegedés.

D-vitamin
A D-vitamin hiánya olyan mértékben általános a gyermekek körében is, hogy emiatt egy teljes generációra vetítve várhatóak súlyos egészségügyi problémák a jövőben. 1-21 éves korosztály körében a D-vitamin hiány 50-60%-ot is meghaladja átlagosan. Gondoljon bele! A gyerekek úgy élnek, mint a vámpírok. Hajnalig ébren vannak, majd a fél napot átalusszák hétvégén, amikor lehetnének a szabadban is nappal. Hét közben pedig légkondicionált autóval, vagy busszal mennek iskolába ( ahol pedig nap nagy részét a 4 fal között töltik) és jönnek haza. Napsütésben alig tartózkodnak, pedig fontos lenne!

 

Webáruház készítés