Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Szavazás
Elérhetőségek

ManyVita Egészségtár

Telefon: +36-70/670-8956, 88/610720

E-mail: manyvita@freemail.hu

Cím:
8248
Nemesvámos,
Fészek u. 41.

 

HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

Ingyenes házhozszállítás 3 000 Ft feletti rendelés esetén Veszprémben és vonzáskörzetében (Kádárta, Gyulafirátót, Nemesvámos, Szentkirályszabadja); valamint az ország egyéb területén 15 000 Ft felett.

EGÉSZSÉGTÁR

Üzletünk megtalálható Veszprém belvárosában a Cserhát Üzletházban (8200 Veszprém, Kossuth u. 6.).

Nyitvatartás: H-P: 9-17; Szo.: 9-13

06-70/670-8956

06-88/326-342

manyvita@freemail.hu

Csipkerózsa Vitamin Centrum

(8200 Veszprém, Cserhát ltp.5/A)

Nyitvatartás: H-P: 8-18; Szo.: 8-13

06-70/628-5554

06-88/325-889

biotar2@gmail.com

 

Hírek

2018.10.19 12:13
Nemcsak antibiotikum mellé!

Antibiotikum szedésekor a gyógyszer hatóanyagai a kórokozók mellett a hasznos baktériumokat is elpusztítják, károsodik a bélflóra. Ez a probléma orvosolható probiotikum szedésével. Azonban nemcsak az antibiotikumok károsíthatják a bélflórát, érdemes odafigyelni azokra a tünetekre, melyeknél fontossá válhat egy probiotikumkúra.

Miért fontos a bélflóra védelme?

Az immunanyagok 70%-át a bélflóra termeli, sérülése jelentősen legyengítheti az immunrendszert. A bélflóra legfontosabb feladata a kórokozókkal szembeni védelem, valamint az immunrendszer állandó készenlétben tartása. Ha felborul a bélflóra egyensúlya, elszaporodnak a káros baktériumok, gombák és egyéb kórokozók: az immunrendszer nem tud megfelelően védekezni a szervezetet ért támadások ellen.

Tünetek, amelyek a bélflóra sérülését jelzik:

  • elhúzódó hasmenés
  • gyakori gyomorfájás
  • puffadás
  • felszívódási problémák, IBS
  • fehérje- vagy tejcukor-érzékenység
  • allergiás reakciók
  • általános gyengeség, fáradtságérzet
  • visszatérő húgyúti fertőzések
  • különböző bőrproblémák, bőrelváltozások

 

A probiotikumok megvédik a szervezetet a káros baktériumok ellen, kiszorítják a betegséget okozó baktériumokat, ezért nemcsak probléma esetén, de akár megelőzésre is érdemes évente többször kúraszerűen fogyasztani. Ezek a jótékony baktériumok a születéstől fogva a bélrendszerben élnek, azonban bármely életkorban különböző kiváltó okok miatt felborulhat az egyensúly a káros és hasznos baktérium arányában. Probiotikumot gyerekek és felnőttek egyaránt biztonsággal szedhetnek!

Mikor ajánlott probiotikumot szedni?

Antibiotikumok használata során az elpusztult hasznos baktériumok pótlására. A legjobb megoldás, ha az antibiotikum szedésének időtartama alatt és az azt követő körülbelül egy héten keresztül is még fogyasztásra kerül az probiotikum.

Gyulladásos bélbetegségek kiegészítő terápiájaként. Évente több egy-két hónapos probiotikumkúra, vagy folyamatos, hosszú távú szedése is ajánlott.

Utazások előtt. A megváltozott környezeti körülmények, a megszokottól eltérő ételek, fűszerek fogyasztása, az utazás okozta stressz miatt könnyen felborulhat a bélflóra egyensúlya.

Atópiás dermatitisznél. A probiotikumok már egy-hét hónapos kúrát követően javulást hozhatnak a bőrtüneteknél.

Emésztési panaszok megszüntetésére. Elhúzódó hasmenéssel, hányással járó megbetegedések idején és azt követően egy-két hétig érdemes probiotikummal gyorsítani a gyomor és a bélrendszer gyógyulását.

Visszatérő húgyúti fertőzéseknél. A probiotikumok alkalmasak a hüvely normál flórájának helyreállítására és fenntartására is.

Helytelen táplálkozás, szigorú diéta alatt. Jótékony baktériumokban gazdag élelmiszerek fogyasztásával, helyes táplálkozással a bélflóra egészsége is biztosítva lehet, ám egyoldalú, hiányos étrenddel az emésztőrendszer is sérül hosszú távon.

A szájüreg fertőzéseinél, betegségeinél. Fogszabályzó viselésekor vagy műfogak esetén is érdemes rendszeresen probiotikumkúrát tartani.

Az immunrendszer támogatására, a betegségek megelőzésére fokozottabban érdemes odafigyelni az őszi és tavaszi időszakban. A probiotikumokat a szervezet nem tárolja és tartalékolja, ezért rendszeres pótlásuk szükséges a megfelelő védettséghez. Fogyasztásuk megelőzheti bizonyos fertőzések, gyulladások kialakulását. A megelőzés mellett jótékony hatásukat fejtik ki egy-egy betegség után is. A probiotikumot nem lehet túladagolni, nincsen káros mellékhatása hosszá távon sem.

Webáruház készítés