MACSKAKAROM VIBE KAPSZULA 100DB

Raktárkészlet: 2 db
MACSKAKAROM VIBE KAPSZULA 100DB

A népgyógyászatban az őserdők lakói elsősorban gyulladáscsökkentőként, fertőzések kezelésére,
daganatos elváltozások gyógyítására és ízületi panaszok enyhítésére használták.

Napjainkban mozgásszervi betegségek tüneteinek kezelésére, ill. a szervezet ellenálló képességének   növelésére kiegészítő terápiaként használatos étrend-kiegészítő készítmény.

 

9 510 Ft
Egységár: 95 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 190 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Jellemzők:

A Macskakarom (spanyol nyelven: Una de gato, latin elnevezése: Uncaria Tomentosa) Dél-Amerika, főleg Peru őserdeiben honos növény. Akár 20-22 méter magasra is képes megnőni, kis ágacskái elágazódásánál jellegzetesen elhegyesedő, karomszerű képződmény található, erről nyerte a perui indiánok körében a Macskakarom nevet.

Az ashaninka indiánok (Peru) természetgyógyászati ismeretei és orvosi vizsgálatok eredményei alapján lassíthatja, ill. leállíthatja a mozgásszervi gyulladásos folyamatokat. Szerepet játszik a szervezet ellenálló képességének fokozásában.

A tudományos kutatások eredményei

Megállapították, hogy a növény fő hatóanyagai különféle alkaloidok, azonban hatásuk kifejtéséhez egyéb alkotók jelenlétére is szükség van (pl. katechinre, terpénre, tanninra). Ezek az anyagok pedig erőteljesen fokozzák a fehérvérsejtek termelődését, aktivitását és a fagocitafunkciót (idegensejtek, kórokozók, szennyeződések eltávolítását).
Igazolták a növény gyulladáscsökkentő, vírusölő és daganatgátló hatását is.
Igazolták a Macskakarom hatóanyagainak szabad gyököket semlegesítő hatását, ezzel magyarázható a gyulladáscsökkentő és a sejtelfajulást megelőző hatás.
Tanulmányozták az ízületi gyulladásokat mérséklő hatást is, s megállapították, hogy a macskakarommal kezeltek körében sokkal kevesebb szintetikus gyógyszer is elegendő volt a tünetek enyhítésére, a gyulladás és az ödéma pedig hamarabb mérséklődött vagy szűnt meg.
Nyálkahártya gyulladáscsökkentő hatását is tapasztalták.
A Macskakarom 6 féle alkaloidájának köszönheti gyógyító erejét, melyek közül kettő jelenléte (mitrafilin és izomitrafilin) elengedhetetlen a hatásossághoz. Néhány alkotóelemről kiderült, hogy vízhajtó hatású, egyesek lázcsillapítók, mások fokozzák a vegetatív idegrendszer paraszimpatikus funkcióját vagy serkentik a méhizom összehúzódását.
Kínai kutatók szerint a benne található rinkofilin nevű alkaloida csökkenti a trombus (vérrög) képződést, mérsékeli a trombózisok kialakulását.

 

Szedése ajánlott:

Mozgásszervi betegségek tüneteinek enyhítésére, esetleges gyógyszeres kezelés kiegészítésére.

A szervezet ellanálló képességének növelésére kiegészítő terápiaként.

 

Összetevők: Egy kapszula tartalma 150 mg Uncariae tomentosae cortex (macskakarom kéreg) finomra őrölt pora. Egyéb segédanyagokat nem tartalmaz.


Ajánlott adagolás:

Felnőtteknek 3x2, gyermekeknek (3-12 éves kor között) 3x1 kapszula

a főétkezések után 30 perccel, bő folyadékkal bevéve.

Alkalmazás során gyomor-bélrendszeri panaszok előfordulhatnak

(gyomortáji fájdalom, hasmenés, puffadás, székrekedés)

A készítményt javasolt kúra szerűen fogyasztani.

Egy kúra javasolt időtartama 3-6 hónap, amely 2-3 hét szünet után ismételhető.

Tárolás: legfeljebb 25oC-on tartandó

Figyelmeztetés: Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen a mellékelt betegtájékoztatót! E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

Gyermekek csak 3 éves kortól szedhetik a kapszulát. A kapszula más egyéb szerekkel együtt történő szedésére nincsenek adatok. Várandós, vagy szoptatós anyák nem szedhetik! Gyermekek elől gondosan el kell zárni!

Nyilvántartási szám: OGYI-771/2000

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Rica Vital Kft., 1116 Budapest, Fehérvári út 144.

Gyártó: Hersil S.A.Laboratoriois, Lima (Peru)

 

Adatok
Raktárkészlet
2 db
Cikkszám
20397
Vélemények
Webáruház készítés