TERMÉSZET ÁLDÁSA GYÜMÖLCSLÉ FEKETESZEDER 1000ML

Raktárkészlet: 1 db
TERMÉSZET ÁLDÁSA GYÜMÖLCSLÉ FEKETESZEDER 1000ML

A szeder a rózsafélék családjába tartozó mérsékelt égövi gyümölcs - csak Európában 2000 fajta található (vadon termő és nemesített fajtája egyaránt)

A szeder az emberiség egyik legrégebben ismert és fogyasztott gyümölcse, gyógynövénye. Jótékony hatásai már az ókorban ismertek voltak. Már Hippokratész is leírta általános gyógyító hatását.

A gyümölcsök íze nagyon kellemes, zamatos, kissé savanykás. A szedernek nemcsak a gyümölcse, hanem a levele is értékes hatóanyagokat tartalmaz.

 

2 320 Ft
Egységár: 2 320 Ft/l
A vásárlás után járó pontok: 46 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

A szeder mint gyógynövény

A fekete szeder igen magas vitamin- és nyomelemtartalmú gyümölcs nagy mennyiségben tartalmaz A és C vitamint, kalciumot, káliumot, vasat, mangánt és foszfort. Tartalmaz még magnéziumot, rezet, van benne folsav, B1- és B6-vitamin, pantoténsav, riboflavin és niacin, kis mennyiségben fehérje, zsír és szénhidrát. Igazi értékét a színanyag-tartalma adja, amely által nagy segítséget nyújthat a szív védelmében, a rákmegelőzésben, valamint cukorbetegség ellen. Az öregedési folyamatok lassításában is nagy szerepet játszhat, hozzájárul bőrünk és szemünk védelméhez. 

Antioxidáns tartalma rendkívül nagy segítség szervezetünk számára, hogy a naponta keletkező rákkeltő szabad gyököket képes legyen megkötni; a fekete színanyag, a fenolos vegyületek, a flavonoidok és az anticianidok védő hatást gyakorolnak szervezetünkre.

A koleszterinszint csökkentésében és az érelmeszesedés megelőzésében igen nagy szerepet játszik magas pektintartalma.

Az érrendszerre gyakorolt kedvező hatása miatt az agyi erek is tisztulhatnak, memóriánk javulhat. Az anticianinok szemünk egészségét is védheti a hajszálerekre gyakorolt jótékony hatása következtében, így a látásra is igen kedvezően hathat.

A gyümölcs magas káliumtartalma hozzájárul a magas vérnyomás csökkentéséhez és a vércukor-szint beállításához. Érfalerősítő hatását kihasználhatjuk visszér- és aranyérbetegségeknél is.

Magas kalcium- és foszfortartalma következtében a csontokat is erősítheti.

Baktériumellenes, nyálkahártya-gyulladás csökkentő, immun-rendszer erősítő hatású.

Magas vastartalma miatt vérszegénység, valamint vegetáriánus életmód esetén elengedhetetlen támogatást jelenthet. Ezenkívül vastartalma nagy segítséget nyújthat műtétek után, vagy menstruációs időszakban.

Gazdag beltartalmának köszönhetően a szeder igen jó öregedésgátló hatású. Így csökkentheti a káros napsugarak bőröregítő hatását, valamint késleltetheti az időskori szellemi leépülés kialakulását. Emellett őszülés-késleltető hatását is megismerhettük.

 

Jellemzők:

Frissen préselt gyümölcslé válogatott, napérlelte, vadon termett feketeszederből. A tiszta hegyi levegő és a közvetlen napfény antioxidáns hatással ruházza fel a lédús feketeszedret. A kíméletes feldolgozásnak köszönhetően a vadon termett feketeszeder megőrzi eredeti aroma- és ízanyagait.

Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Hőkezelt, tartósító szert nem tartalmaz.

Az üledékképződés a termék minőségét nem befolyásolja.

Felnyitás előtt felrázandó!

 

Összetevők: 100% feketeszederlé

Átlagos tápérték 100 ml-ben:

Energia: 241 kJ / 33 kcal

Zsír: 0 g

amelyből telített zsírsavak: 0 g

Szénhidrát: 8 g

amelyből cukrok: 7 g

Fehérje: 0,3 g

Só: 0,001 g

Tárolás: +2 és +25oC között, száraz helyen. Felbontás után ajánlott hűtőszekrényben tartani, és 3 napon belül elfogyasztani, mivel tartósítószert nem tartalmaz, kizárólag hőkezeléssel tartósított termék.

Nettó térfogat: 1 l

Származási hely: Grúzia

Forgalmazza: Hungarian Flavours Kft., 1173 Budapest, Összekötő u. 1.

Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HÜ-ÖKO-01.

 

Adatok
Raktárkészlet
1 db
Cikkszám
23372
Vélemények
Webáruház készítés