BARCO KÓKUSZOLAJ PRÉMIUM VÖDRÖS 1000ML

Raktárkészlet: 1 db
BARCO KÓKUSZOLAJ PRÉMIUM VÖDRÖS 1000ML

Sütéshez, főzéshez - Bármilyen zsíradékot igénylő étel elkészítéséhez ajánljuk.

A trópusi országokban a kókuszolajat már évszázadok óta használják, elsősorban mint egészségügyi és funkcionális élelmiszert. Európában is egyre népszerűbbé válik számtalan előnye miatt. Mivel több mint 90%-ban telített zsírsavakból áll - más főzőolajokkal ellentétben - nagy az ellenállóképessége a hevítés következtében fellépő égéssel szemben. Laurinsav tartalma közel 50%, aminek köszönhetően egészségvédő hatással bír, a szív védelmét szolgálja. Kaprilsav tartalmának köszönhetően - melynek gombaölő hatása van - az élősködő paraziták, és akár a candida ellen is kiváló lehet. Fogyasztása nem terheli meg a szervezetet és könnyen alakul energiává. Ajánljuk mindazoknak, akik odafigyelnek étkezésükre egészségük védelme érdekében.

2 200 Ft
Egységár: 2 200 Ft/l
A vásárlás után járó pontok: 44 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Jellemzők:

Natúr, nem hidrogénezett és adalékanyagmentes termék. 25oC alatti hőmérsékleten zsírszerűvé szilárdul. Ez a halmazállapot-változás a kókuszzsír minőségét nem befolyásolja. Hűtést felbontás után sem igényel.

Az olajat kókuszbélből préseléssel nyerik ki, majd a nyers olajat tisztítják és szagtalanítják, míg teljesen tiszta, illatmentes kókuszolaj válik belőle.

Jól használható sütéshez és főzéshez anélkül, hogy az ízvilágot befolyásolná. 198 °C-ig nem oxidálódik, így sütés vagy főzés hatására nem szabadulnak fel belőle káros anyagok, mint más olajok esetében, és nem is avasodik.

 

A kókuszolajnak ezeken kívül még számos jótékony hatása van:

Sütés-főzés esetében:
- használhatjuk fogyókúra során, mivel energia szegényebb, mint az általános olajok,
- szívvédő hatása is lehet (nem rakódik le az artériákban),
- rákellenes hatást is kefejthet (magas hőfokon használható, és nem képződnek szabadgyökök, amik a rákért felelősek),
- immunrendszer-erősítő,

Kozmetikai célokra:
- nagyon jó dezodornak (megszünteti a kellemetlen testszagokat),
- házi fogkrémnek is remekül alkalmazható (fogpasztának alkalmas, ha szódabikarbónával összekeverjük, valamint baktérium és vírusölő hatása itt is remekül érvényesül),
- test és hajápolási szempontból kiemelendő (nagyon jó hidratáló hatása van, bőrünket puhává, hajunkat selymessé, fényessé teszi). Nagyszerű alapanyaga lehet bármilyen kézműves kozmetikumnak.

 

Fontos tudnunk, hogy létezik szűz és szűrt kókuszolaj. Előállításuk során egyik esetben sem használnak vegyi anyagokat. A szűz kókuszolaj esetén a kókusz íz megmarad, míg a szűrtnél nem, mert egy semlegesítési folyamaton esik át.

 

Tápanyag-összetétel 100 ml kókuszolajban:
Energiatartalom: 875 kcal, ebből 86 g telített zsírsav

Tárolás: száraz, hűvös helyen

Nettó töltő térfogat: 1000 ml

Származási hely: Indonézia

Forgalmazza: Mayer's Kft., 2096 Üröm, Ürömi út 16.

 

Adatok
Raktárkészlet
1 db
Cikkszám
36578
Vélemények
Webáruház készítés